01 września 2023

Informacje ogólne

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez osoby fizyczne w związku z korzystaniem przez nich ze strony fundacja.pl, w ramach procesu adopcyjnego, weryfikacji warunków po adopcji, w ramach kontaktu przez FB stronę FundacjaRAP i grupę Pestka i przyjaciele potrzebują pomocy i domów!!!, Instagram: FundacjaRAP, YT: FundacjaRAP, email: fundacjarap@gmail.com

Administratorem danych osobowych Fundacja Ratuj Adoptuj Pomagaj Amundsena 3/11, 02-776 Warszawa, NIP: 951-250-91-19, KRS: 0000858108,REGON: 38736661700000, adres email: fundacjarap@gmail.com

W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi – ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego.

Administrator zbiera informacje dobrowolnie podane przez osobę fizyczną.

Dane podane są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, celach adopcyjnych pieska, kontaktu osoby fizycznej z Fundacją poprzez zostawienie danych osobowych w kontakcie przez social media i/lub e-maila.

Dane osobowe nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych.

Do danych przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba fizyczna ma prawo do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie, poza sytuacją, gdy adoptował psa i zgodnie z zapisami umowy adopcyjnej Fundacja będzie pozostawać w kontakcie ze stroną umowy w celu regularnej weryfikacji warunków adoptowanego od Fundacji psa, aż do dnia jego śmierci.

Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz strony internetowej. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.

W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od strony fundacja.pl i nie są w żaden sposób nadzorowane przez Fundację Ratuj Adoptuj Pomagaj. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.