Puchaty Senior Figaro

Cóż. To pies ideał. Tak, senior i na dodatek po przejściach (również zdrowotnych), ale to psiak jakich ze świecą szukać. Dla przyjaciół to zawadiacki Stefek Burczymucha, którego brzuszek wygrywa niesamowite melodie:). To także wielki miłośnik dwunożnych pań i bawidamek, czaruś pierwsza klasa o uśmiechu, który zwala z nóg. W oczy patrzy tak, że serce mięknie. To pewne! No i jest niepokonany, bo tak wiele przeszedł, a wciąż ma w sobie czar, nieodparty wdzięk i niesamowite ciepło.

Los Figaro nie oszczędzał. Był psiakiem podwórkowym, a potem schroniskowym, bo - jak to często bywa - po śmierci właściciela nikt go nie chciał… Kiedy zabraliśmy go z schroniska ważył tylko 14 kg. Bardzo długi czas spędził w klinice, ale w końcu mogliśmy go zabrać do domu tymczasowego. I tam pokazał swoje piękno, ale też indywidualizm. Choć chadza swoimi ścieżkami, jak to wiekowy Pan z życiowym doświadczeniem, to Figaro kocha ludzi. Jest dobry, pogodny i mądry.

Adopcja: 607606125

Ankieta

Jakiego domu szukamy dla Figaro?

Z sercem otwartym na starszego psa. Bez małych dzieci. Będącej już na emeryturze, albo pracującej z domu, by Figi mógł przebywać jak najwięcej na dworze w towarzystwie Swoich Ludzi, wylegując się na trawie. Wyrozumiałej i mającej oczy wokół głowy, bo Figaro tylko czeka, by coś zwinąć. Marzymy o domu z ogrodem.

Wiek: 13 lat.
Waga: 27 kg.
Zdrowie: Zaszczepiony, zaczipowany, wykastrowany, odrobaczony. To senior, który przyjmuje leki na niedoczynność tarczycy, a z uwagi na to, iż jest po operacji jelita wymaga regularnej kontroli USG, badań krwi oraz przyjmowania specjalistycznej karmy.
Stosunek do kotów: dobry. Można rzec, że nawet lubi.
Stosunek do psów: dogaduje się ze wszystkimi, jednak w ostatnich miesiącach ceni sobie święty spokój, zatem dom bez aktywnych zwierzaków (no, kot jest ok) preferowany.
Stosunek do dzieci: dobry, kiedy są cichutko i nie przeszkadzają w odpoczynku.
Aktywność: mała; najlepiej cały dzień przebywać na dworze, drzemiąc.

Najczęściej zadawane pytania

Czy Figaro bierze leki? Tak, to senior, który przyjmuje leki na niedoczynność tarczycy, a z uwagi na to, iż jest po operacji jelita wymaga regularnej kontroli USG, badań krwi oraz przyjmowania specjalistycznej karmy.
Czy jest coś, czego nie lubi? Kiedy ktoś przeszkadza mu w spaniu bądź zabiera jedzenie.
Nad czym trzeba popracować? Nad niczym. To senior, którym wystarczy się zaopiekować i po prostu go pokochać.
Czy musi być jedynakiem? Nie. Ale Figi zdecydowanie potrzebuje już spokoju.
Czego potrzebuje przede wszystkim? Ciszy i spokoju. Jeśli lubisz powolne spacery i pracę w ogródku, Figo będzie Ci dzielnie i z wdzięcznością towarzyszył. Uwielbia bowiem potuptać, ale jeszcze bardziej poleżeć na trawie. Jeśli lubisz jeść, nie oddalaj się od posiłku.
Gdzie mieszka? Miejsce tymczasowego zamieszkania to Nasielsk (woj. mazowieckie)

Adopcja: 607606125

Zobacz więcej zdjęć Figaro [kliknij tu]