Wika to ok 3 letnia, 8kg sunia z Ukrainy.

Zmiana miejsca zamieszkania, a może dni przed opuszczeniem Ukrainy pokazały Wiki jako bardzo wrażliwa i delikatna na otoczenie.
Była zapewne kiedyś psem domowym na co wskazuje zachowywanie przez nią czystości w domu czy chodzenie na smyczy.

Kanapa to jej ukochane miejsce w hoteliku.
Szuka już domku, który otoczy ja miłością i cierpliwością.

Kontakt w sprawie adopcji 500-18-19-20

Staś, jak każdy z ewakuowanych psiaków z Ukrainy, wiele przeszedł. Nadal jest pogodny, zawsze uśmiechnięty i nieustająco proszący o uwagę człowieka i jego miłość.
Typowy przytulas, wiecznie gotowy na mizianie i kochanie. Chłopak nie jest pchełką, waży ok. 15 kg, ale nieustająco wdrapuje się na kolana i prosi człowieka o uwagę .
Chcemy mu znaleźć prawdziwy, kochający dom, który otoczy go miłością i już nigdy nie opuści i nie porzuci.

Staś ma obecnie ok. 3lat, waga jak wyżej, ok. 15kg i ma jedną „wadę”, która zapewne wielu odstraszy od adopcji.

Ma „martwe oko” , nigdy już nie będzie widział, musi radzić sobie z jednym, co oczywiście jemu zupełnie nie przeszkadza.

Staś jets pod opieką grupy Krasnale- grupa bezdomnych maluszków-czekają na domy i wsparcie , tak więc kontakt w sprawie adopcji pod numerem: 500-18-19-20

Wojtuś

Siedział w gminnym kojcu Tuchów od 2019 roku, najwyższa pora , aby chłopakowi dać szansę na lepsze życie.
Na razie trwa walka z jego zaniedbana sierścią, niedożywieniem, chorymi uszami .. Jedno jest pewne, humor mu się poprawił w hotelu i uśmiech pojawił się na pyszczku

Wojtus pod opieka grupy Krasnale - strona poświęcona bezdomnym psiakom

Kontakt w sprawie adopcji 500-18-19-20

Matylda – Mati pod opieką Krasnale- grupa bezdomnych maluszków-czekają na domy i wsparcie

Mati ma rozumne, wesołe, przesycone łagodnością spojrzenie.Jest młodziutka, żywiołowa i reaguje na ludzi na prostej zasadzie: tylko mnie kochaj.
Delikatny, wilgotny oddaniem i ufnością dotyk jej noska. Radość życia i potrzeba trwania u boku człowieka, sposób bycia, jakim manifestuje, jak bardzo pragnie jego uwagi, łask, pieszczot, miłości, bo tych miała zapewne jak na lekarstwo..
Kocha cały świat, choć niektórych psów w hotelu się boi i preferuje zdecydowanie towarzystwo człowieka. Koty ? Oj, fajnie jest pogonić, ale ze zdziwieniem odkrywa, że koty jednak to nie bawi ?
Jednym słowem, młoda, kochana sunieczka, która dochodzi do siebie i na nowo zdobywa świat, wszędzie jej pełno, ale najważniejszy z ważnych jest człowiek.
Matylda ma max. 1,5 roku, waży ok. 12 kg i przebywa w hotelu w ok. Warszawy.

Kontakt w sprawie adopcji 500-18-19-20

10 letnia Mania właśnie trafiła pod skrzydła Krasnale- grupa bezdomnych maluszków-czekają na domy i wsparcie

Wybuch butli z gazem spowodował, że zarówno jej dotychczasowa rodzina, jak również wszystkie zwierzęta, straciły dach nad głową.

Mania ma trochę włoski nadpalone, ale jest cała i zdrowa.I pewnie juz niedługo zacznie szukać domku.

A adopcje Krasnali prowadzone są przez Irenkę 500 181 920

Jest niczym najdelikatniejsza porcelana. Wrażliwa, subtelna i bardzo krucha - NINA Jej łagodność i uczuciowość można dostrzec natychmiast. Chociaż jest również wycofana i nieśmiała, potrzebuje czasu aby zaufać ,a kiedy już się to stanie, człowiek staje się dla niej całym życiem, wręcz powietrzem.

Druga twarz Niny, to ruch i bieganie. Szukamy dla niej domu , gdzie ludzie spędzają czas bardzo aktywnie. Nasza dziewczyna lubi posiedzieć na kanapie, ale to tylko krótki przerywnik między bieganiem , skakaniem i wieczną zabawą. Z tego powodu, mile widziany będzie dla niej dom z równie aktywnym psem.

Do innych psów jest bardzo łagodna i przyjacielska, chociaż nie wszystkie psy są w stanie dorównać jej w galopie po ogrodzie i wiecznym ruchu. Ninka jest młoda, ma ok. dwóch lat i z całą pewnością nadrabia poprzednie życie. A było ono tragiczne i koszmarnie złe.

Próbowała być niewidzialna, próbowała schować się w ścianie , bo kąt to zbyt mało. Na początku nie jadła, całe ciało drżało i na widok człowieka, wręcz zastygała w bezruchu, czekając na ból.

Dzisiaj to już zupełnie inna Nina, a my szukamy dla niej domu, który ofiaruje jej nowe, pełne miłości życie. Dziewczynka waży ok. 15 kg , jest wysterylizowana i zaszczepiona.

Kontakt w sprawie adopcji : 500-18-19-20

FANTA  skrzywdzona przez ludzi i wybierająca strategię obrony przed nim. Przepracowała już dużo MY MOŻEMY POMÓC JEJ BYĆ KOCHANĄ !

Marzy nam się dla niej Rodzina,
-  gdzie będzie drugi psiak, który ją będzie wspierać i pokazywać pozytywne wzorce
- cierpliwa, z otwartym sercem
- ale i też konsekwentna, prowadząca stały rytm życiaFanta ma ok. 3 lat i waży ok. 8kg
NIE MA RZECZY NIEMOŻLIWYCH, są tylko trudne do wykonania.

Kontakt w sprawie adopcji : 500-18-19-20

Ile Zezio ma lat to tajemnica poliszynela

Co wiemy:
-  przyjechał do schroniska w Chrcynnie w lutym 2015r.
-  pod koniec 2019r. , gasnący w kojcu, został zabrany przez Irena Karcz pod skrzydła Krasnali
- ma nieskończone pokłady miłości w sobie
-  jest wiernym kompanem
-  zalicza wszystkie kałuże, nawet gdy już wysychają
-  jak przystało na niedźwiadka uwielbia kąpiele w bajorkach/ stawach/ rzekach/jeziorkach
- cudne chrapie
Jakiego domu szukamy?
PEŁNEGO MIŁOŚCI
Czy naprawdę nikt nie chce być jego RODZINĄ na ostatnie lata !?

Kontakt w sprawie adopcji : 500-18-19-20

anonimowy bezdomny .... szary, bury, zupełnie niepozorny
spędził w schronisku 4-5lat. I tylko jego oczy, oczy…..
Iwo potrzebuje domu bardzo spokojnego, który będzie kontynuował pracę z nim.
Nie ma w nim cienia agresji, jest ciekawość świata, ale też strach np. przed głośnymi dźwiękami. Na opanowanie lęków, Iwo potrzebuje czasu, więc szukamy domu, który mu ten czas ofiaruje.
Chłopak ma obecnie ok. 8-9 lat, waży ok. 12kg.
Jest oczywiście zaszczepiony i wykastrowany.
Przebywa Przystań Barego (Kijanka)